Thursday, April 8, 2010

Rancang Masa Depan?

Pic from Photobucket by pinkpixistix123


Mengikut perancangan selepas berhenti keje ni nak jual kuih-muih or nasi lemak. Tumpang kat kedai orang ke or buka satu stall kat carwash tu. Atau kedua-duanya sekali? Hmm...

Masalahnye sekarang ialah... Kuih ape yang nak dijual tu? Karipap? Apam? Kuih ape? Ermm.. kuih pe yg pandai buat? Seingat den, den cuma pernah wat kek marble dan kek coklat jek. Pastu biskut raya. Haha.. kuih-kuih lain lom pernah gi. Huhu...

Lagi satu, kul bape pagi nak kene bangun start wat kuih ni agaknye? Kalo tambahan nasi lemak or mi goreng ker caner la plak eh?

Pikir punya pikir... Banyak juga yang perlu di'arrange'kan ni nanti. Especially MASA. Harap takkan lari dari tujuan asal berenti keje iaitu untuk memberi perhatian penuh pada anak-anak. Nak kena FOKUS betul-betul nih.


3 comments:

Syahida said...

eleanor, start small...pilih satu menu jer dulu, kalau ok (bole cope dari segi masa memasak, time utk anak2 and sambutan menggalakkan), baru consider menu2 lain...just my two cents :-)

ak yuyunz said...

good luck ili..

in that case, ko kne work hard tp aku yakin ko msti ble success punye. :D

anyway, ili besides ko cari riki² online biz yg menarik. pastu hasut aku skali ek haha..

ita cutevirus said...

betul tu li...
selain dr masa, ko kene fikir modal... & ko kene pk jugak pasal nak maintain customer... biar rugi sikit (masak sedap) asalkan customer tak lari.. tu yg paling penting...
lagi satu price... kalo mahal sangat org tak beli...